Texels op tap

Persbericht

Texelse Bierbrouwerij investeert in Texelse Natuur en Landbouw

Vanaf 2022 ruim honderd hectare gerstakker natuurinclusief geteeld

OUDESCHILD – 3 december 2021. De Texelse Bierbrouwerij betrekt haar brouwgerst al vele jaren van het eiland. Vanaf het oogstseizoen 2022 zal de voor de brouwerij benodigde hoeveelheid gerst natuurinclusief geteeld zijn. Dit door het toepassen van kruidenrijke randen op de akkers waar gerst wordt verbouwd. Daarnaast wordt gestart met een proef met de zogenaamde vogelgraan methodiek. Hierbij wordt de gerst ruimer gezaaid waardoor het meer ruimte biedt aan nestelende vogels. Beide initiatieven stimuleren een betere insecten- en vogelstand in en om de akkers wat de natuur van Texel ten goede komt. “Wederom een grote stap in de invulling van onze missie “We koesteren Texel en gunnen iedereen Texels“, aldus algemeen directeur  Cor Honkoop.

Int Texel Gebrouwen

Zeven eeuwen bier op Texel, van zondige monniken tot Skuumkoppe

OUDESCHILD – 6 oktober 2021. Met vijf brouwerijen die samen maar liefst 49 typen bier maken, mag Texel wel ‘het eiland met de schuimkraag’ heten. Helemaal, omdat het een onbekende, maar rijke biergeschiedenis heeft van minstens 700 jaar. Dat is de bijzondere conclusie van Lodewijk Dros in zijn boek ‘Int Texel gebrouwen’.

Texelse Bierbrouwerij investeert in toekomst op huidige locatie

Langdurige huurovereenkomst gesloten voor pand aan de Schilderweg
OUDESCHILD – 28 september 2021. De ambitie van de Texelse Bierbrouwerij om op Texel te blijven is zeker gesteld. De brouwerij heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten met pandeigenaar Maurice Diks. De brouwerij vestigt zich daarmee permanent op de huidige locatie aan de Schilderweg te Oudeschild. En geeft hiermee invulling aan haar wens om op een verantwoorde wijze op het eiland aanwezig blijven. Op de plek waar de brouwerij is geboren en getogen: in de oude zuivelfabriek. De brouwerij gaat fors investeren in het optimaliseren en verduurzamen van de bestaande brouwerij. “We geven hiermee verder invulling aan onze missie We koesteren Texel en gunnen iedereen Texels“, aldus algemeen directeur Cor Honkoop.

Texels laat frisse wind waaien over haar uitstraling

Oudeschild – 11 mei 2021. Er waait een frisse wind door de Texelse Bierbrouwerij. De speciaalbieren van de eilandse brouwer krijgen een volledig nieuwe look. Hetzelfde karakteristieke bier in een nieuw jasje. Vanaf half mei zullen de bieren overal instromen voorzien van een nieuw logo en een nieuw etiket.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan