Ervaar de Texelse Bierbrouwerij

Onder de Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied ‘De Hoge Berg’ staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild.

Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder Texels bier zijn oorsprong vindt.

Op deze pagina lees je meer over de brouwerij, ons brouwproces en onze prijswinnende speciaalbieren. Wil je het zelf ervaren? Boek dan hieronder een Texels beleving.

Boek jouw Texels Beleving

Uitsluitend toegang met een geldig Coronatoegangsbewijs!

We verwelkomen je graag in onze brouwerij. Via de kalender hiernaast kun je een Texels Beleving (€12,50 p.p.) boeken. Hoe ziet een Texels Beleving eruit?

Geef aan met hoeveel personen en wanneer je wilt komen, boek eventueel koffie of fris vooraf en ontvang de toegangsbewijzen  in je mail. Wij vragen je 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis en zonder reservering mee op schoot, echter adviseren wij de Texels Beleving vanaf 18 jaar. Tijdens de Texels Beleving zijn huisdieren niet toegestaan.

Let op: De Texels Beleving wordt alleen in het Nederlands gegeven.

 

Check ons corona-beleid

Plan jouw Texels Beleving

Extra’s

Product Prijs Aantal
1,50

Een ambachtelijke brouwerij

De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij maken sinds 1999 hun bijzondere bieren. Texels speciaalbier wordt gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen, waaronder Texelse gerst. Dat maakt al de speciaalbieren tot een puur product van Texel.

Bekijk het bierbrouwproces
Koperen brouwketels Texelse Brouwerij
Texels speciaalbier
Hopsoorten toevoegen

Onderscheidend bier, toonaangevend ondernemerschap

Waar enthousiaste hobbybrouwers de basis legden, werkt nu een toegewijd team onder leiding van een brouwmeester. Het leverde het Texelse bier talrijke onderscheidingen op, recentelijk tijdens de verkiezing van het ‘Beste Bockbier van Nederland’ en de Dutch Beer Challenge. Bovendien ook op het internationale podium van de World Beer Awards.

Texels speciaalbieren van de tap

Brouwerij verweven met de natuur

Kun je zilte Waddenlucht proeven in een glas bier? Het bier van Texels is nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland. Door het unieke klimaat: meer zonuren en minder regen laat graan groeien tot uitgesproken dikke korrels. Als het bier rijpt in volmaakte rust, zorgen de Texelse schapen voor leven in de brouwerij wanneer ze worden getrakteerd op bostel: het restproduct van de mout dat overblijft na het brouwen.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan