Abrikozen-peren vlaai

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 zakje gist
  • 15 gram boter
  • 25 gram zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 30 gram rietsuiker
  • 1 eidooier
  • 3 peren
  • 120 gram abrikozen uit blik

Voorbereiding van vlaaibodem van gistdeeg maken:

  • Maak de melk hardwarm, en niet te warm en los de gist erin op.
  • Zeef de bloem in een grote kom en doe het zout erbij.
  • Voeg boter, suiker, olie en de eidooier erbij.
  • Schenk het gist/melk-mengsel erbij.
  • Kneed het geheel tot een glad, soepel en luchtig deeg met de hand.

Zet het deeg ongeveer een half uur op een warme plaats om te rijzen, afgedekt met een vochtige doek.

Bereiding:

  • Kneed het deeg na het rijzen opnieuw door
  • Rol het deeg uit zodat de hele vlaaibodem bedekt kan worden. Bekleed de ingevette vorm met het deeg
  • Verwijder het deeg dat over de bodem uitsteekt
  • Prik het deeg hier en daar in met een vork
  • Voeg nu als eerste plakjes peer toe en leg hierop de stukjes abrikoos
  • Eventueel kun je er een dun laagje deeg over heen leggen

Zet het in de oven, op 180° hete lucht of 200° elektrisch en bak het 25 minuten.